Toelating & inschrijving inschrijven

Van binnenkomst tot afstuderen
Een opleiding volgen bij Sonsbeek School of Management? Waar moet je beginnen, wat zijn de toelatingseisen, wat moet je betalen, wat kun je tijdens je opleiding verwachten en hoe studeer je af? Hieronder vind je het antwoord op al deze vragen.

Binnenkomst: inschrijven
Om de studie te kunnen volgen moet je je uiteraard inschrijven. Als je voldoet aan de toelatingseisen en het inschrijfformulier hebt opgestuurd gaat de aanmeldingsprocedure in werking. Wij nemen na ontvangst van het inschrijfformulier contact met je op om een afspraak te maken voor een intake-assessment en een oriëntatiegesprek. Op basis van het gesprek en de intake-assessment krijg je bericht over de uitslag. Let op: met het inschrijvingsformulier is het dus nog niet zeker dat je wordt toegelaten. Dit wordt pas besloten na je intake-assesment en oriëntatiegesprek. Je kunt het inschrijfformulier downloaden en per post of per mail retour zenden.

Toelatingseisen
De opleidingen van Sonsbeek School of Management zijn van hoge kwaliteit. Omdat de bachelor opleiding een intensief karakter heeft, wordt van je verwacht dat je gemotiveerd bent en een actieve houding hebt. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal vereist. Om ingeschreven te kunnen worden moet je één van de volgende vooropleidingen hebben:

VWO/HAVO
– profiel Economie en Maatschappij (EM)
– profiel Cultuur en Maatschappij (CM)
– profiel Natuur en Techniek (NT) & keuzevak Economie 1
– profiel Natuur en Gezondheid (NG) & keuzevak Economie 1

MBO
– een opleiding in de sector Economie op niveau
– een opleiding MBO-plus in de sector Economie

HBO
– een propedeuseverklaring van een andere bacheloropleiding

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je mogelijk instromen op basis van de zogenaamde 21+ toets of een schakelprogramma voor bepaalde vakken. Bij alle studenten die zich willen inschrijven voor deze opleiding en voldoen aan de hierboven beschreven criteria, wordt voor inschrijving een intake-assessment afgenomen.

Deficiëntieonderzoek
Indien je profiel/vakkenpakket geen algemene economie bevat, ben je deficiënt voor het onderdeel Algemene economie. Je zult dan in het 1e jaar de deficiëntie moeten wegwerken alvorens je door mag naar het 2e jaar.

Intake-assessment
Als je je inschrijft bij Sonsbeek School of Management, word je uitgenodigd voor een intake-assessment. In dit gesprek wordt onder andere gekeken naar je motivatie om met de opleiding te starten. Omdat de opleiding een intensief programma kent, is dit een belangrijk onderdeel van het assessment. Ook wordt gekeken of je in aanmerking komt voor eventuele vrijstellingen op basis van je vooropleiding of Elders Verworven Competenties (EVC’s). Deze selectie aan de poort stelt Sonsbeek School of Management in staat de hoge kwaliteit waar zij voor staat, te blijven waarborgen voor alle studenten en hun omgeving. Voor ervaren werknemers met verwijzing zijn er duale varianten.

Start van de opleiding
Voor de Hbo-opleiding Bedrijfskunde geldt dat deze start in september en in februari.

Bindend studieadvies
Om over te gaan van het eerste naar het tweede jaar moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Als je minimaal 40 van de 60 credits behaalt van de eerste drie blokken ga je automatisch over naar het tweede studiejaar. Haal je minder dan de hiervoor genoemde 40 studiepunten dan wordt het lastig om de rest van je studie af te ronden. Je krijgt dan het advies met de opleiding te stoppen.

Doorlopende leerlijn
Bij Sonsbeek School of Management staat “het leven lang leren” hoog in het vaandel.