In deze 2 daagse Rijnstate No-besitas Challenge worden game ontwikkelaars uitgedaagd om een game concept te maken voor een nieuw toegepast spel met betrekking tot overgewicht / obesitas voor kinderen.

Naast de toepasbaarheid in de praktijk van de game en de impact in de samenleving is de marktpotentie erg belangrijk voor de duurzaamheid van de game. Kan de game gebruikt worden in andere ziekenhuizen, door huisartsen, scholen, sportclubs…? Waar zit de markt, behoefte, economische waarde, innovatie en export potentie?

Pilot: Op basis van de hierboven genoemde challenge wordt een businesscase geschreven en een prototype (game) gemaakt. Dit kan uitgevoerd worden door de partij die het concept en businesscase heeft ontwikkeld of er wordt een bedrijf opgericht die als opdrachtnemer van Rijnstate en Yellow Riders optreedt.

Het (nieuwe) game bedrijf wordt daarbij ondersteund door Yellow Riders in de vorm van begeleiding (game-ontwikkeling, sales, marketing, export) en de opdrachtgever (deskundigen, kennis, hulp bij implementatie). De ontwikkeling van een game bedraagt maximaal zes maanden en gedurende deze periode zijn er verschillende evaluatie momenten tussen opdrachtnemer, opdrachtgever en Yellow Riders. Na het realiseren en testen van een prototype volgt een implementatie en engagement fase met ondersteuning.

Opdracht Rijnstate: Mensen met een beginnende vorm van obesitas moeten geprikkeld worden om te bewegen en goed inzicht krijgen in wat men eet. Goede gameplay zorgt aan de hand van de juiste prikkels voor een wenselijke gedragsverandering en een duurzame levensstijl.

  • Doelgroep: 12 tot 16 jaar, jongens en meisjes.
  • Uitdaging: Lastige doelgroep ivm overgang van begeleiding van ouders naar zelfstandigheid met eigen zakgeld en van lagere school naar voortgezet onderwijs.
  • Kenmerken voor gedragsverandering: betere voeding, meer beweging en rust/ontspanning.

Locatie:

  • Yellow Riders op de  4e verdieping, Gele Rijders plein 11 Arnhem.
  • Trein: van station Arnhem naar het Gele Rijders plein is 5 minuten lopen.
  • Parkeren kan in de Musis parkeergarage of de parkeergarage het station Arnhem.

Programma:

Rijnstate No-besitas Challenge

Datum: 12 & 13 mei

Locatie: 4e verdieping Yellow Riders, Gele Rijders plein 11-13 6811 AN Arnhem

Meer informatie en het programma vind je hier

Inschrijven doe je hier

We hopen dat je erbij kunt zijn!