Persbericht

Als student met creatieve ambities duik je in de wereld van de luxury brands of Applied Games. En je leert tegelijk hoe je met je talent succesvol kunt zijn in de markt. Dit laatste maakt de nieuwe school zo ‘hot’: de Sonsbeek School of Management wil de missing link zijn tussen twee werelden die elkaar nodig hebben. Het opleidingsinstituut in Arnhem opent 1 augustus zijn deuren.

Sonsbeek School Of Management is een initiatief van Netherlands Business Academy, aanbieder van HBO- en Masteropleidingen. Sonsbeek School Of Management trapt af met de opleidingen Luxury Goods Management en Applied Games. Richtingen die compleet verschillend zijn, maar wel twee dingen gemeen hebben: toekomstkansen en boeiend werk. Het onderwijs wordt gegeven in het Engels. Jonge mensen die willen werken in een wereld waar ondernemerschap en creativiteit bij elkaar komen en/of een eigen onderneming willen beginnen, kunnen er terecht. Er zijn vier speerpunten: ondernemerschap, innovatie, (ook technische) creativiteit en internationalisering. In oktober wordt gestart met de masteropleidingen.

Centraal en internationaal
De keuze voor Arnhem is niet toevallig. De stad staat bekend om haar creatieve dynamiek, is internationaal georiënteerd en ligt centraal tussen de Randstad en Noordrijn-Westfalen, Duitslands drukste deelstaat. Deze nabijheid uit zich in ruime aandacht voor de Duitse taal en (zaken)cultuur.

Als enige in Nederland leidt Sonsbeek School of Management op voor ondernemerschap vanuit de creatieve sector. Dankzij nauwe samenwerking met Europese bedrijven, kennisinstituten, ontwerpers en ontwikkelaars, is er doorlopend voeling met de actuele vraag. Met het arsenaal aan businesskennis dat studenten meekrijgen, kunnen ze de aansluiting op de (arbeids)markt nauwelijks missen.

Groeiende markt
Applied Games (toegepaste of ‘serious’ games) zijn primair ontworpen voor een ander doel dan puur entertainment. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt door defensie, het onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, gezondheidszorg, engineering en stadsplanning. De gestaag groeiende markt voor games, simulaties en virtuele werelden is op dit moment al goed voor twee tot tien miljard euro, afhankelijk van welk gedeelte van de markt in de berekening wordt meegenomen.

Verder
Managen van bedrijven die actief zijn in deze industrie, vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden die verder gaan dan wat hogescholen en universiteiten bieden. En de opleiding in Sonsbeek gáát verder. In zowel Applied Games als Luxury Brands & Management is er behoefte aan managers met een brede visie die zowel het bedrijfsmatige beheer, innovatie als creatieve processen in de vingers hebben.

Het instituut onderhoudt contacten met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Artez en Digital Art and Entertainment in Kortrijk en Designertreff in Düsseldorf.

Voor de richting Luxury Brands & Management (mode, horloges, sieraden en auto’s) werkt het instituut samen met Schaap + Citroen, Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), Sjaak Hullekes (mannenmode) en Herman van Hulsteijn (designer/bouwer van fietsen). Toonaangevende namen, de laatste twee uit Arnhem zelf.

Branding en leiderschap
De opleiding bevindt zich ‘op het snijvlak van merk (branding) en leiderschap’, gebaseerd op een brede kennis over beleidsgebieden van een organisatie. Studenten ontwikkelen een visie op de luxesector, naast een aantal stevige leidinggevende en marketingvaardigheden en het vermogen om te gaan met innovatie en creativiteit.
De Zuid-Europese luxe- en stijlbeleving wordt gecombineerd met een nuchtere managementfocus uit het Noorden. Er is gekozen voor inhoudelijke aansluiting bij erkende opleidingen op dit gebied zoals de Master in Luxury Brands van MIP Politecnico di Milano (MIP) en Reims Management School (RMS).

Jonge mensen die willen werken in een wereld waar ondernemerschap en creativiteit bij elkaar komen en/of een eigen onderneming willen beginnen.

Opmerkelijk genoeg wordt in het voortgezet onderwijs nauwelijks aandacht besteed aan Applied Games. Sonsbeek School of Management duikt in dit gat en ontwikkelt ook opleidingen en workshops voor het voortgezet onderwijs.

De school wordt gehuisvest aan het Gele Rijdersplein in Arnhem. Meer informatie is te vinden op www.sonsbeekschoolofmanagement.nl

Verder
Ben je ambitieus, gedreven en nieuwsgierig naar de opleidingen van Sonsbeek School of Management? Vraag dan een brochure aan of neem contact op voor meer informatie.